top of page

Over

Annajorien Prins is het brein achter De Participatiesmederij. Ik ben geschoold als politiek filosoof, heb uitgebreide kennis over besluitvormingsprocessen en werkervaring als onderzoeker, ambtenaar, coach en procesbegeleider.

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Missie

Hoe de wereld van morgen er ook uit ziet, er is één ding duidelijk: de toekomstige samenleving verschilt sterk van de huidige. Want we leven – in de woorden van prof. Jan Rotmans – in een verandering van tijdperk. Het piept en kraakt in onze systemen. Overal lopen we tegen grenzen aan. In de landbouw, onze energievoorziening, de zorg, woningbouw. We lijken steeds minder toegerust op de opgaven waar we voor staan. En dit doet wat met ons. Omgaan met onzekerheid is een vaardigheid die we collectief, schoorvoetend, aan het leren zijn.  

De vraag dient zich aan wanneer we de volgende stap gaan zetten. Visie maken. Samen bedenken hoe de wereld van morgen eruit moet zien. Zodat we met z’n allen een waarde(n)vol leven kunnen bedenken en vervolgens ook kunnen realiseren.

De Participatiesmederij helpt overheden, burgercollectieven, coöperaties, belangenorganisaties die deze stap willen zetten. Door stakeholders te inspireren tot gezamenlijk eigenaarschap van uitdaging en oplossing. Zodat we niet vast hoeven te zitten in onzekerheid over de toekomst of het gevoel dat we met verandering meer kwijtraken dan ons lief is. Als we ervoor kiezen om niet onze onderlinge verschillen te benadrukken, maar ons richten op dat wat ons verbindt en van daaruit handelen, dan gaat er een wereld voor ons open. Dan kunnen we samen moedig en hoopvol bouwen aan de wereld van morgen.

bottom of page